به گزارش خبرنگار خبر گزاری«حوزه» مرتضی سراعی در این کارگاه تخصصی به بحث امامان 12 گانه در روایت اهل شیعه و سنی اشاره کرد و آن رایکی از مهمترین موضوعات در روایات دانست.
این پژوهشگر افزود: بنیان و اساس امامت مانند نبوت، الهی بوده و برای اثبات تعداد، نام و صفات ائمه(ع) روایات متعدی بیان شده است، این احادیث ارائه شده چون متواتر نقل شده اند به همین دلیل از نظر سندی ایرادی ندارد و نیازی به بررسی سندی نیست.
این محقق عنوان کرد: این احادیث از اهمیت و کم نظیری خاصی برخوردار می باشند؛ در نگاه کلی انعکاس آن در منابع اسلامی به این نتیجه خواهیم رسید این احادیث به دو عنوان کلی حاوی نام امامان(ع) و صفات قابل تقسیم است.
وی ابرازداشت: درطرق و اسناد احادیث نام همه امامان بسیار زیاد آمده و در میان روایات صحیح متعددی نیز وجود دارد و در نتیجه این احادیث در ارائه نام ائمه(ع) متواتر است و بحث جدی احادیث حاوی نام امامان(ع) منحصر درمنابع شیعی نیست؛ بلکه در منابع مهم اهل سنت مانند کتاب مناقب خوارزمی و ... بیان شده است.
سراعی بیان داشت: در کتابها و منابع قابل توجهی ازاهل سنت به وسیله علمای آنها اشاره شده که همگی این افراد مقام جانشینی و خلافت پیامبر(ص) را برخوردار می باشند؛ از جمله خصوصیات این جانشینان، امامت و پیشوایی و سرپرستی امت اسلامی است؛ درحدیثی از پیامبر(ص) آمده« این امت 12 قیّم خواهد داشت»؛ این روایت از ابویعلی موصولی از رسول خدا (ص)نقل شده است.
این پژوهشگر افزود: ویژگی دیگر امامان، امیری آنان برمردم و صاحب ولایت است که همگی صالح می باشند و تمامی زمین ها برای آنان گشوده می شود.
نظر شما